Vervallen bushalte, te weinig parkeerplaatsen, studenten tussen senioren, hopper weigert mensen: gesprekken op onze Valentijn Toer


Maandag 14 februari 2022 - Valentijnsdag - gingen Leo Damen, Jelle van Laarhoven en ik op pad langs De Klockelaer, De Gravenhorst en Het Sterrenwiel. Met rode rozen en lekkernijen.
Ook voor het personeel van het Albert Schweitzer Ziekenhuis hadden we bossen rozen voor op de afdelingen.

We hebben aardig wat mensen gesproken. Velen zijn nog een beetje huiverig vanwege corona. Ikzelf ook trouwens en heb zoveel mogelijk mijn mondkapje opgehouden.

Bewoners stelden het zeer op prijs dat ze wat lekkers kregen. Over het algemeen wordt er met veel plezier gewoond in de woonzorg complexen. Men zoekt vooral gezelligheid en zorg. Veel activiteiten worden georganiseerd: nordic walking, line dancing, lezingen, bingo's, biljarten, kaarten, etc.

Bij De Klockelaer was men boos over het vervallen van de bushalte en dat nu bewoners - ook met rollator - de drukke Hugo van Gijnweg moet oversteken om aan de overkant met de bus mee te kunnen. Men wil daar in ieder geval een zebrapad, maar liever de bushalte weer terug.

Er zijn te weinig parkeerplaatsen nu al, en als er straks woningen bij gebouwd worden (Colijnstraat), zal het alleen maar erger worden, vreest men.

Ook was men niet te spreken over het feit dat de Drechthopper niet meer toegankelijk is voor iedereen vanaf 75 jaar, zoals het was. Nu moet je een indicatie hebben vanuit de WMO. 

Tussen de senioren komen ook jongere mensen te wonen. Bewoners zien graag dat studenten er ook kunnen wonen, met een dienstverleningskontrakt. In ruil voor een lagere huur verrichten zij dan werkzaamheden voor bewoners, bij de activiteiten en voor het gebouw.

Klik hier voor RTV filmpje







Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"