Een zelfsturende elektrische pakjesboot kan de binnenstad van Dordrecht bevoorraden - Studenten testen het uit


Studenten van diverse economische en technische opleidingen in de regio Drechtsteden lieten op 2 februari 2022 de eerste testversie van een innovatieve Pakjesboot ter water. Het zelfsturende elektrische vaartuig, dat de binnenstad van Dordrecht kan bevoorraden, is in het Aqualab van Innovation Dock op de campus van RDM Rotterdam ter water gelaten. 

In de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht presenteerden zij hun voortgang. Career Boost is voor de regio Drechtsteden de grondlegger van dit soort interessante en slimme initiatieven zoals project Pakjesboot.

Career Boost, onderdeel van Hoger Onderwijs Drechtsteden (Regio Deal Drechtsteden – Gorinchem en Smart Delta Drechtsteden) is de aanjager van nieuwe samenwerkingen en innovaties in de Drechtsteden tussen studenten, bedrijven en werkgevers. Danielle Stolk van Career Boost: "Hoe kunnen wij, met stadsdistributie over water, bijdragen aan de duurzame doelstellingen van Dordrecht?” Met dit vraagstuk gingen de Career Boost studenten aan de slag. Dit leidde tot het idee voor zelfsturende elektrische vaartuigen die de binnenstad van Dordrecht kunnen bevoorraden: project Pakjesboot.

Dankzij de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem kunnen inwoners rekenen op verbetering van de ruimtelijke inrichting om te wonen en recreëren aan het water, meer innovatie voor een toekomstbestendige regio en onderwijs dat beter aansluit op de arbeidsmarkt.  

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Innovatie, een goed vestigingsklimaat en goed opgeleide mensen zijn daarbij belangrijk. De sectoren van nu en straks hebben mensen nodig die niet alleen goed zijn opgeleid, maar ook op veranderingen kunnen inspelen. Smart Delta Drechtsteden doet er alles aan om deze mensen op te leiden en aan het juiste bedrijf te verbinden. 

Meer over Smart Delta Drechtsteden: https://www.smartdeltadrechtsteden.nl/ 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"