Vijf nieuwe HBO opleidingen in Dordrecht m.i.v. september 2022


Het ministerie van OCW geeft groen licht voor 5 nieuwe hbo-opleidingen in Dordrecht:

Dordrecht Academy mag vijf nieuwe Associate degree-opleidingen starten in Dordrecht:
- Engineering,
- Logistiek Management,
- Business Studies Logistiek,
- Integraal Bouwmanagement en de
- Pedagogisch Educatief Professional. 

Het ministerie van OCW besloot dit na een positief advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO). Vanaf september 2022 worden deze opleidingen, samen met de reeds bestaande Ad-opleiding Sociaal Werk in de zorg, in Dordrecht aangeboden. De CDHO komt tot haar positieve oordeel omdat de opleidingen goed aansluiten op de behoeften van werkgevers uit de regio en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

De regionale arbeidsmarkt in de Drechtsteden, waar techniek, logistiek, (water)bouw, zorg en onderwijs dominante sectoren zijn, staat onder druk. Hoger geschoold personeel is moeilijk te vinden. Dordrecht Academy, een initiatief dat is ontstaan vanuit Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden, vervult een sleutelrol in het terugbrengen van die spanning op de arbeidsmarkt. 

Drie hogescholen (Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Christelijke Hogeschool Ede) en ROC Da Vinci College gaan onder de vlag van Dordrecht Academy tweejarige hbo-opleidingen (Associate degrees) aanbieden die helpen de tekorten terug te dringen. ‘De opleidingen die nu zijn goedgekeurd zijn ontwikkeld vanuit een krachtige samenwerking met werkgevers. Het advies van de CDHO bevestigt dat we met onze opleidingen de professionals gaan opleiden die hard nodig zijn in deze regio’, aldus Erwin van Braam, directeur van het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden. ‘Vanaf 2022 starten we met dit palet aan opleidingen. Ik verwacht dat we de jaren daarna het aanbod gestaag zullen uitbouwen.’

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"