Zuid-Holland gaat woningbouw versnellen; afspraken over flexwoningen


Met de lancering van de Zuid-Hollandse Woningbouwagenda start provincie Zuid-Holland een nieuw initiatief. Hierin slaan provincie Zuid-Holland en woningbouwprofessionals de handen ineen om de woningbouwopgave versneld op te lossen.
Een platform waarin bouwers, kennisinstellingen, medeoverheden, woningcorporaties en belangenbehartigers van kopers en huurders op praktische wijze samenwerken aan een toekomstige leefomgeving.

Met de Zuid-Hollandse Woningbouwagenda gaat de provincie met partners aan de slag rond de thema’s ‘Bouw snel en slim’, ‘Bouw voor de toekomst’ en ‘Bouw voor iedereen’. De provincie deelt in de agenda haar inzet voor de bouwopgave voor het Zuid-Holland van nu en van morgen, bijvoorbeeld door het verbeteren en verkorten van procedures, de lobby voor financiële middelen, extra handen en hoofden voor de bouw en innovatie en industrialisatie. Daarnaast gaat zij actief met partners aan de slag om te bouwen aan concrete oplossingen. En aan de Woningbouwagenda, want die blijft in ontwikkeling.

PvdA Gedeputeerde Anne Koning (Wonen en Ruimtelijke ordening): "Alleen samen kunnen we de woningbouw echt versnellen: snel, slim en met aandacht voor kwaliteit. Maar het moet ook bereikbaar en betaalbaar zijn voor iedereen. De komende maanden worden er daarom verschillende gesprekken gehouden onder de naam “De Bouwkeet”.

In januari 2021 start de provincie met een eerste Bouwkeet rondom flexwonen. We maken dan concrete afspraken over hoe, waar en wanneer we flexwoningen gaan realiseren in Zuid-Holland.

Geen huis maar een thuis
Anne Koning: “Waar ik me het hardst voor maak, is dat we voor iederéén bouwen. Want al die cijfers en al die afspraken gaan over mensen. Daar gaat het niet over stenen stapelen maar over wonen. Het gaat hier niet over een huis, maar over een thuis. Het gaat over mensen die zich prettig voelen, in hun straat, in hun wijk, in hun stad."

(Tekst en Illustratie uit nieuwsbrief Provincie Zuid-Holland op 16 december 2020)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar