Groene gevels en beeldenroute langs en in Spuihaven



In het Onderwijsmuseum werden op woensdagavond 30 mei 2018 de resultaten gepresenteerd van de publieksbijeenkomsten over de inrichting van de Spuiboulevard (Spuikwartier).

In ieder geval moet er een mix komen van wonen, werken en verblijven. Natuur/groen en water gaan een veel grotere rol spelen in het hele gebied.

Jammer vind ik dat de optie van parkeren ondergronds (Spuihaven) is verdwenen uit de gepresenteerde plannen. Dan konden de parkeergarages Spuihaven en Veemarkt verdwijnen, waardoor meer ruimte vrij komt voor woningbouw.
Nu wordt ervoor gekozen om de wanden van de parkeergarages helemaal in het groen in te pakken, zodat het goed past in het totale plaatje. Auto's verdwijnen zoveel mogelijk van de straat.

Fietsers en voetgangers krijgen alle ruimte. Auto is er te gast, en moet niet meer het beeld domineren. Ook wordt gedacht aan een beeldenroute langs en in het water van de Spuihaven.

Maximale hoogte wordt 8 bouwlagen, dat is ongeveer 25 meter. Gemiddelde bouwhoogte is 3-5 bouwlagen.

In de plannen wil men juist zoveel mogelijk variatie bereiken, beslist geen eenheidsworst. Verbinden met de Schil en binnenstad is belangrijk.

Het was een levendige avond.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar