Echt buitenspelen op NIVON-eiland De Kleine Rug: in bomen klimmen, rondrennen en vuurtje stoken



Voor het eerst werd op De Kleine Rug (NIVON natuurvriendenhuis) op woensdagmiddag 13 juni 2018 de Buitenspeeldag georganiseerd, van 13 tot 16 uur.

Al 10 jaar is er jaarlijks een landelijke Buitenspeeldag, georganiseerd door Jantje Beton en Kinderzender Nickelodeon. De Buitenspeeldag is er om kinderen lekker te laten buitenspelen. Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Op deze dag wordt er van Nederland een grote speelplek gemaakt!

Een flink aantal ouders en kinderen was naar De Kleine Rug gekomen. Arie en Nelly hadden een aansprekend programma in elkaar gedraaid. Arie trok met de kinderen de natuur in, en Nelly ging schilderen met de kinderen in de witte tent.

Rond rennen, in bomen klimmen en vooral het vuurtje stoken viel erg in de smaak. Dit was echt buitenspelen. Maar ook het schilderen vonden de kinderen leuk om te doen.

Al met al was het een hele leuke middag. Een moeder vroeg aan mij of De Kleine Rug dit niet iedere woensdagmiddag wilde gaan doen!
Dat gebeurt niet, maar volgend jaar doet De Kleine Rug wel weer mee!

Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar