OV-tarieven in Provincie Zuid-Holland zullen niet stijgen


Op de Gewestelijke bijeenkomst van de PvdA in Engels in Rotterdam zaterdag 9 december 2017 vertelde Ron Hillebrand (voorzitter PvdA-Statenfractie) dat bij de Begrotingsbehandeling een aantal voorstellen van de PvdA zijn aangenomen.

Zo zullen de OV-tarieven niet stijgen; er zijn provinciale gelden beschikbaar om te investeren in fietsenstallingen bij stations; banden met MBO-onderwijs worden aangehaald.
Verder is het nodig om te investeren in duurzame woningbouw, zeker ook in sociale woningbouw.

Provincie gaat er meer op letten dat er voldoende woningen in Zuid-Holland worden gebouwd. Met name ook voldoende sociale woningen. Er komt een registratiesysteem, zodat de provincie een goed overzicht heeft van het totaal aantal woningen per stad.

Ook was er een discussie over de aandelen van Eneco. De PvdA vindt het niet verstandig om te verkopen. Er moet vooral geinvesteerd worden in energiezuinige woningen, dat geeft ook werkgelegenheid. De meeste grote energiemaatschappijen zijn hier niet zo in geinteresseerd. Met Eneco heb je een goede partner. Ook het gasloos maken is een hele opgave.
Een van de gastsprekers zei dat als Eneco wordt opgekocht door een andere buitenlandse partij het hoofdkantoor in Rotterdam weldegelijk gaat verdwijnen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen moet er definitief besloten worden. Mocht er toch te weinig steun blijken te zijn om de aandelen te behouden, dan moeten er slimme voorwaarden komen bij de verkoop.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"