Geen extra miljoenen voor Zwaantje - maar een mooie unieke brug voor minder geld


De PvdA stelt geen extra krediet beschikbaar van 3,5 miljoen euro voor het nu voorliggende ontwerp van de Prins Clausbrug.

Er komt een brug tussen Stadswerven en de binnenstad. Het was ook altijd het idee om met een fiets/wandelbrug Stadswerven onderdeel te laten zijn van de binnenstad. De PvdA wil een mooie unieke brug.

Het huidige ontwerp is een soort kleine Erasmusbrug, een Zwaantje. Geen unieke brug. Bijna iedere stad heeft al zo'n brug.

Namens de PvdA heb ik voorgesteld om de kosten van het huidige ontwerp naar beneden te brengen, ofwel op zoek te gaan naar een andere brug die minder kost. Ook brengt het huidige ontwerp hoge onderhouds- en bedieningskosten met zich mee.

Voor 7 of 8 miljoen kun je een hele fraaie brug laten maken. Volgens wethouder Sleeking zou iets anders willen enorme vertraging met zich meebrengen. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je moet aanbesteden, dan bestaat er ook een versneld aanbestedingstraject, waar je gebruik van kunt maken. Het gaat er uiteindelijk om dat je een fraaie brug krijgt voor een goede prijs.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"