Zorg van Waarde - de nieuwe strategie

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis wil in 2020 het meest innovatieve ziekenhuis zijn: het centrum van innovatiekracht. Dit werd tijdens het DOV ledenbezoek gezegd door o.a. intensivist Ralph van het ASZ op woensdagvond 8 februari 2017.

Het ziekenhuis voert vele gesprekken met huisartsen, patientenverenigingen, bedrijven, zorgverzekeraars, etc. om te komen tot de beste zorg: zorg van waarde. Daarvoor moeten keuzes gemaakt worden. Na het afvallen van Refaja locatie blijven er nog 4 locaties over. Welke zorg kan het beste waar gegeven worden? Wat past het beste bij de patient? Het EPD moet op orde zijn, meer efficiency, meer veiligheid, en betere logistiek. Iedere locatie gaat zich dan ook profileren.

De tendens is om de zorg voor de patient minder in het ziekenhuis te geven, maar meer via huisartsen zodat de patient zo lang mogelijk thuis kan blijven. De samenwerking met de huisartsen wordt steeds belangrijker.

Minder onbedoelde schade, de beste professionele kwaliteit volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, een uitstekende organisatie, en goede toegankelijke communicatie.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"