"We kijken even niet naar het Bestemmingsplan"

Zei de wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling in Breda woensdagmiddag 25 mei 2016 tijdens het bezoek van wethouders, raadsleden en ambtenaren uit Dordrecht. Op bepaalde locaties - bij wijze van experiment - wordt het bestemmingsplan tijdelijk buiten beschouwing gelaten om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Als partijen aan de voorkant het met elkaar het eens zijn over de gewenste ontwikkeling, dan kan men aan de slag gaan. De gemeente toets vooral op veiligheid en of het in de omgeving past.

De overheid moet leren meer los te laten en moet procedures versnellen. De nieuwe Omgevingswet biedt hierin mogelijkheden. Binnenkort komt er in de commissie Fysiek over de Omgevingswet een informatiebijeenkomst.

Zo hebben wij een locatie bezocht, waar een tijdelijke duurzame woning wordt neergezet, mogelijk meerderen. Ook in Dordrecht wil men komen tot locaties waar duurzame tijdelijke woningen kunnen worden gebouwd, in verhuur of als koop. Thirza Monster wil dolgraag dit plan realiseren, en is op zoek naar een geschikte locatie, waar voorlopig toch niets mee gebeurt. Deze woningen zijn makkelijk en snel neer te zetten, en ook weer zo verplaatst.

Hierna bezochten we een terrein met een stadstrand langs de Marne, en met daarachter veel kleine bedrijfjes/ondernemers, die zelf hun eigen onderkomen kunnen bouwen van verschillende materialen.




Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar