Wandelroutenetwerk Dordrecht-Kinderdijk-Biesbosch

Genieten van historisch erfgoed in Dordrecht, de ongerepte natuur in Nationaal Park De Biesbosch, polderlandschappen en sfeervolle dorpskernen in de Alblasserwaard en het bijzondere molencomplex van Kinderdijk. Maar liefst 19 windmolens op een rij, dat ziet u nergens! Ook kunt u als wandelaar prima uit de voeten met de waterbus. De vele haltes van deze veerdienst stellen u in de gelegenheid om meer kilometers te maken, terwijl u van het uitzicht op de rivieren geniet!

De provincie Zuid-Holland werkt aan een aantrekkelijke leefomgeving in de dichtsbevolkte provincie van Nederland. Daarbij hoort ook zorg voor het landschap, de recreatie en de natuur. Zo zorgen wij samen met onze partners voor talloze recreatiemogelijkheden, dicht bij huis. Daaronder valt ook een goed provinciedekkend wandelroutenetwerk.

Al wandelend vinden vele mensen hun weg door het mooie Zuid-Holland. Dat kan een rondje in de woonomgeving zijn of men kan het verderop zoeken. Als wandelaar maak je echt deel uit van onze fraaie Hollandse landschappen. Zo leren we over hun geschiedenis, hun waarde voor onze natuur en cultuurhistorie. De provincie stimuleert de aanleg van een provinciaal wandelroutenetwerk, door middel van een knooppuntsysteem.
Wandelen geeft een gevoel van rust en ruimte. Een welkome verademing in onze verstedelijkte provincie. Loop bijvoorbeeld zo vanuit uw huis via een duidelijk aangegeven, aantrekkelijke en gebruikersvriendelijke route het buitengebied in.
Wandelknooppuntennetwerk

Met een wandelroutenetwerk, kunt u door een knooppuntsysteem genummerde wandeltrajecten met elkaar combineren om zo tot een wandeling op maat te komen. U wandelt van knooppunt naar knooppunt, waar op de zogenoemde knooppuntenpaaltjes te zien is welke route u kunt nemen naar het volgende knooppunt. Ook staan er informatiepanelen langs de route of op startpunten waarop een overzichtskaart en informatie over de omgeving te zien is. Op deze manier kunt u ook onderweg nog zelf bepalen welke plaatsen u aandoet en hoe lang uw wandeltocht uiteindelijk wordt. Recreanten kunnen zo gemakkelijk naar eigen inzicht genieten van het groen en de mooie landschappen in Zuid-Holland.

Wandelroutenetwerk
Digitale wandelrouteplanne
r
Op deze website kunt u rechts bovenaan ook de digitale wandelrouteplanner raadplegen. U kunt dan eenvoudig via de computer uw route uitstippelen. Dat kan in uw directe woonomgeving zijn, maar ook wat verderop. Op de planner is ook te zien waar zich onder meer parkeerplaatsen, stations en informatiepanelen bevinden. Ook zijn de Toeristische overstappunten (TOP's) aangegeven. Een door uzelf samengestelde route kan vervolgens uitgeprint worden. Binnenkort kan deze ook gedownload worden  op uw gps of smartphone. In de digitale planner zijn vooraf samengestelde interessante (thema)routes opgenomen. Deze leiden u over mooie paden en langs allerlei bezienswaardigheden. Alle wandelroutenetwerken blijven ook op een uitvouwkaart beschikbaar.

De diverse wandelroutes en de digitale planner zijn ontwikkeld in samenwerking met de landelijke wandelorganisatie Wandelnet en de diverse initiatiefnemers van de wandelroutenetwerken in de regio’s. Dit werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"