In totaal is ruim 1,2 miljoen kilometer gefietst tijdens de 377.321 fietstrips.

De eerste resultaten van de Fiets Telweek zijn bekend! Alle fietsdata, van de ruim 55.000 gedownloade apps, is geanalyseerd. In totaal is ruim 1,2 miljoen kilometer gefietst tijdens de 377.321 fietstrips.

In Zuid-Holland zijn de meeste kilometers gefietst: 226.872. Noord-Holland had het grootste aantal deelnemers - maar liefst 10% van alle fietsritten startte in Amsterdam. Hier werd dan wel het langzaamst gefietst; gemiddeld 14,9 kilometer per uur.

Een overzicht van de resultaten
In deze infographic zie je meer resultaten. Bijvoorbeeld dat in de provincies Drenthe en Overijssel het hardst is gefietst – 15,8 km per uur. En dat het Smakkelaarsveld in Utrecht het drukste stukje fietspad in Nederland is.

Mooie resultaten – goede inzichten
De grote hoeveelheid data geven goede inzichten om het fietsklimaat in Nederland te kunnen verbeteren. Later dit jaar komt de fietsdata beschikbaar via www.fietstelweek.nl en als open data via een online platform van het Fietsberaad.

Ook ik heb meegedaan aan de Fiets Telweek, en de app gedownload. In 2016 wordt opnieuw een dergelijke actie gehouden. Dan ben ik weer van de partij. Ik fiets de laatste tijd heel veel, mede dankzij het fraaie nazomerweer ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"