Met NOS op pad in Nieuwsuur op Radio 1

Vrijdagochtend 30 oktober 2015 ben ik in alle vroegte op stap geweest met de NOS voor het programma Nieuwsuur op Radio 1. Met de NOS-bus en met een bedrijfje dat laserguns verhuurt hebben we de snelheid kunnen meten in Krispijn, ter hoogte van Frans Lebretlaan, Brouwersdijk en B. Toussaintstraat. Deze laatste is een 30 km straat. Daar wordt continue te hard gereden. Vele automobilisten weten helemaal niet dat er 30 km moet worden gereden.
Het 30 km-bord is heel klein en valt nauwelijks op. Ook de inrichting van de straat wekt niet bepaald die indruk.

Radio 1 had mij gevraagd vanwege ons Politiek Cafe in juni j.l., waar veel bewoners op af zijn gekomen. En vanwege onze actie Ik Flits Mee. Grote klacht is het te hard rijden en de niet goed ingerichte straten. Politie zei geen prioriteit te geven aan controle en de gemeente zei geen geld te hebben voor inrichting.

In Belgie werkt de politie heel bewust wel samen met bewoners. Zij kunnen bij voortdurende verkeersoverlast de politie vragen bij hun in de buurt te komen controleren. Dan doet de politie dat.

Omdat hier de politie andere prioriteiten heeft, willen bewoners d.m.v. een lasergun zelf inventariseren hoe hard er wordt gereden in hun buurt en zodoende hier de aandacht op vestigen en meehelpen de verkeersveiligheid te vergroten.

Dat steun ik en de PvdA fractie.

Het was een leerzame ochtend. Wordt vervolgd ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"