Polder Stededijk wordt een intergetijdengebied met veel ruimte voor natuur en recreatie

De polder maakt deel uit van de Sliedrechtse Biesbosch en is grondgebied van de gemeente Dordrecht. Er ontstaan nieuwe leefgebieden voor flora en fauna. Rijkswaterstaat, gemeente Dordrecht en provincie Zuid-Holland hebben een inrichtingsovereenkomst ondertekend die dit mogelijk maakt.

Rijkswaterstaat zorgt op basis van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) voor een nieuwe inrichting van het gebied met bijzondere aandacht voor getijdewerking, schoon water, geschikte omstandigheden voor het ontstaan van vruchtbare leefgebieden voor planten en dieren. De natuurfunctie wordt gecombineerd met recreatiemogelijkheden.

Rijkswaterstaat is hoofdfinancier en verantwoordelijk voor de uitvoering van dit KRW-project. De gemeente Dordrecht stelt als grondeigenaar het gebied tijdelijk beschikbaar aan Rijkswaterstaat onder de voorwaarde dat het gebied geschikt moet blijven voor recreatie. Wij betalen mee aan het project omdat de herinrichting van de polder Stededijk bijdraagt aan de doelstellingen van de ecologische hoofdstructuur (EHS) en Natura 2000.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"