Ruim 2 Miljoen Provinciegeld voor de ontwikkeling van de Waterdriehoek (Kinderdijk, Binnenstad Dordrecht en De Biesbosch)

Efficiëncy, samenwerking en nieuwe vormen van financiering zijn speerpunten bij het ontwikkelen en beheren van bestaand en nieuw groen. De provincie investeert alleen als anderen dat ook doen. Iedere euro van de provincie levert een euro extra op van andere partijen zoals gemeenten, ondernemers of vrijwilligers.

De provincie presenteert in het Uitvoeringsprogramma Groen (UPG) de gezamenlijke plannen voor 2015 voor natuur, recreatie en landbouw. De provincie steunt deze plannen omdat ze bijdragen aan het behoud van biodiversiteit, de toename van recreatie in het groen en het behoud van waardevolle agrarische landschappen. Zij kiest daarbij voor een gebiedsgerichte aanpak, waarbij de eigen verantwoordelijkheid en betrokkenheid van de direct betrokken partijen centraal staan. De provincie is hierbij een partner die samen met anderen doelen realiseert. Zij ondersteunt daarbij vooral brede programma’s die meerdere samenhangende doelen bereiken, zoals natuur, landschap, behoud van erfgoed en recreatie. Dat draagt ook bij aan de regionale economie. Met het UPG 2015 investeert de provincie € 10 miljoen in gebiedsafspraken naast € 13,5 miljoen in specifieke subsidies voor groen en recreatie.

Projecten in 2015

Er zijn tientallen projecten en gebiedsafspraken te lezen in het Uitvoeringsprogramma Groen 2015. Zo ook de Waterdriehoek.

Voortzetten ontwikkeling Waterdriehoek

De partners investeren in de versterking van de 3 iconen van de Waterdriehoek. De entreezone van Kinderdijk wordt aangepakt en er komt een nieuw bezoekerscentrum. Er komt een sterkere verbinding via het Wantij tussen de binnenstad van Dordrecht en de Biesbosch en er worden recreatievoorzieningen in de Biesbosch aangelegd. De financiele bijdrage van de provincie is € 2.821.000. 
Dat betekent dat andere partijen/partners dus ook 2.821.000 investeren.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"