H.Eerlijk winnaar Rabo MVO Drechtsteden Award 2014

1500 euro kregen deze winnaars van de MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) Award Drechtsteden mee naar huis, donderdagmiddag 20 november 2014 in de Duurzaamheidsfabriek.

H.Eerlijk is een winkel aan huis in de Wijnstraat die gezonde maaltijden maakt, verkoopt en ook thuis bezorgd. Men gebruikt groenten die in de omgeving van het land komt. "Je weet wat je eet, alles is vers en gezond".  Bij de Zorgboerderij op de Zuidpunt worden veel verse groenten en fruit ingekocht (zoals tomaten, etc.). Men doet weinig met vlees.

Deze middag in de Duurzaamheidsfabrief was er ook een presentatie van allerlei innovatieve bedrijven die op een duurzame en andere manier hun diensten aanbieden. "Moment van verandering is aan de orde".
Bedrijven zoals: Granny's Finest (breiende oma's); Wasmachine beurten afnemen i.p.v. wasmachine kopen; de Kleding Bibliotheek (lenen van kleding); Cow Finding (investeren in koeienvlees); Plastic flesjes inleveren in ruil voor metrokaartjes (ipv geld); Schoenen printen; Huizen printen; dat wordt allemaal mogelijk.

Het gaat om slimme verbindingen maken, met mensen en techniek. Niet alles willen kopen, maar delen met anderen of producten huren of afnemen in natura.

Maar de overheid werkt niet altijd mee en vaak tegen. Zo is Uber-Taxi in principe een goed initiatief: er zijn veel mensen met autos en veel mensen die ergens naartoe willen. Die kun je via een slimme ap met elkaar verbinden. Maar de overheid werkt tegen. De bestaande taxibedrijven komen in opstand.

Gevestigde bedrijven zullen moeten inspelen op de nieuwe ontwikkelingen en juist met een eigen invulling hierop moeten komen. Want "het moment van verandering is aan de orde en gaat niet meer weg".

Niet alleen draait het om financiele waarden maar zeker ook om sociale waarden. Mensen met elkaar in kontakt brengen en iets nuttigs laten doen. Dat geeft voldoening.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"