BEWONERS INITIATIEF CRABBEHOEVE TIMMERT AAN DE WEG MET GROENTENTUIN EN ACTIVITEITEN CENTRUM

Vele vrijwilligers uit Crabbehof steken de handen uit de mouwen om van de voormalige speeltuin aan de van Karnebeekstraat een grote groententuin met activiteiten centrum te maken. Wekelijks komen ze op zaterdagochtend bij elkaar om de grond te bewerken, alles schoon te maken en het gebouw veilig en aantrekkelijk te maken.

De actieve Crabbehof bewoner - Jos Kupers (foto: midden) - is de stimulerende kracht. Samen met Patrick Eichhorn en de vele andere vrijwilligers is inmiddels de Stichting Crabbehoeve opgericht. Men heeft een budget ontvangen uit wat over was van Wijkwensen, en ook de woningcorporatie Woonbron geeft ondersteuning.

Maar de bewoners regelen alles zelf. Men lobbyt, overlegt met leveranciers, met Brandweer, met bedrijven om het gebouw en de grond klaar te maken voor de wijk.

Er komt een flinke groententuin, met fruitbomen. In het gebouw gaan activiteiten plaatsvinden, en kunnen kleine clubs vergaderen en bijeenkomen (bijv. Dartsclub). Men verwacht zo rond augustus klaar te zijn en van start te kunnen gaan.

Ik ga dit bewoners project volgen. Ik steun het dat bewoners en ondernemers in wijken steeds meer zelf doen. Crabbehoeve: bravo!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"