Dat is vies, daar poepen honden...

Dordtse politici lezen voor tijdens Dag van de Duurzaamheid:

Dat is vies, daar poepen honden... Terwijl het juist leuk is om te spelen, op het gras en bij bomen. Belangrijk voor de honden uitlaters om hieraan te denken!

Vandaag - donderdag 10 oktober 2013, heb ik tijdens de Dag van de Duurzaamheid, samen met twee andere Dordtse politici op initiatief van D66 Dordrecht voorgelezen in de kleutergroepen van de Dordtse Montessori basisschool Het Mozaïek. Nelleke de Smoker (D66), Mary Ruisch (Groen Links) en ik lazen de kinderen voor uit Mr Finney en de wereld op zijn kop, het kinderboek dat kinderen laat nadenken over hoe we als mensen omgaan met de aarde en met elkaar.

“Duurzaamheid heeft natuurlijk de aandacht van D66, net als onderwijs. Het was daarom bijna vanzelfsprekend dat wij iets wilden doen op deze dag met deze twee thema’s. En dan niet alleen praten over, maar daadwerkelijk iets doen. Voorlezen en praten over duurzaamheid met kinderen op school, het was een logische keuze. Ook mijn collega’s van Groen Links en PvdA waren direct enthousiast over het idee”, aldus Nelleke.

Voor de PvdA is duurzaamheid belangrijk, maar vooral ook hoe we omgaan met elkaar. Met de kinderen heb ik op een zeer speelse manier het boek behandeld, zoals wat is water, lucht en aarde. Op mijn vraag of de kinderen weleens lekker op het gras zaten of tegen een boom, antwoordde een kleuter: Dat is vies, daar poepen honden... Terwijl het juist leuk is om te spelen, op het gras en bij bomen. Belangrijk voor de honden uitlaters om hieraan te denken!

Duurzame wereld
Na het voorlezen lieten de politici de boeken achter op de school. Opdat er nog vaak gelezen en veel gepraat kan worden over wat je zelf kunt doen voor een duurzame wereld.

Over de Dag van de Duurzaamheid
De Dag van de Duurzaamheid  op 10-10-2013 is het grootste duurzaamheidsevenement dat in Nederland wordt georganiseerd. Honderden bedrijven, organisaties, overheden en particulieren laten zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk, maar zeker ook leuk en inspirerend is. Zie ook www.dagvandeduurzaamheid.nl
De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda, de actie-organisatie die ons land sneller duurzaam wil maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"