Mijn vragen over Wet Investeren in Jongeren

Namens de PvdA-Drechtraadfractie heb ik vragen gesteld over de De 'Wet Investeren in Jongeren'. Deze wet verplicht vanaf 1 oktober 2009 gemeenten jongeren van 18 tot 27 jaar die zich melden voor een uitkering een aanbod te doen. Dit kan een baan zijn, een vorm van scholing of een combinatie van beide, afgestemd op de situatie van de jongeren. Als zij werk accepteren krijgen ze salaris van de werkgever. Bij acceptatie van het leeraanbod krijgen ze waar nodig een inkomen dat even hoog is als de bijstandsuitkering. Als zij het aanbod niet accepteren dan krijgen zij ook geen uitkering van de gemeente. Op deze manier worden jongeren gestimuleerd hun school af te maken, werken en leren te combineren of een baan te aanvaarden. Dit bevordert dat jongeren duurzaam aan de slag komen en voorkomt dat ze afhankelijk
worden van de bijstand. De nieuwe regeling geldt niet voor jongeren die niet kunnen werken of leren. Vragen die ik stelde:
1. Is de Sociale Dienst (als uitvoerder van de WIJ) gesteld voor deze opgave om jongeren in de leeftijd van 18-27 jaar een aanbod te doen?
2. Wat is de relatie met het Actieplan Jeugdwerkloosheid?
3. Zijn de partners (onderwijs en bedrijfsleven) goed voorbereid op de toestroom van jongeren?
4. Is er voldoende werk en kan het onderwijs en bedrijfsleven dit aanbod van jongeren aan?
Klik hier voor de beantwoording.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar