Bewoners Dubbeldam hebben vooral last van het verkeer

Op woensdag 4 november 2009 was ik op de wijkbeheer-bijeenkomst in het Parkhuis in Dubbeldam. Zorgen hebben de bewoners over de lege plekken van de vroegere garage van Monster en het voormalige centrum de Schuur. Daar komt - volgens de gemeente - voorlopig geen verandering in. Het is nog steeds zo dat particuliere eigenaren heel vrij zijn in hun doen en laten met hun bezit, ook al is het afgebroken en komt er nieuwbouw. Volgens mij moet dit anders kunnen. In Rotterdam is men al veel resoluter in de aanpak van eigenaren van panden of bezittingen die het niet zo nauw nemen met de staat van hun bezit. Ik wil dat dit ook in Dordrecht steviger wordt aangepakt.
Ook hebben Dubbeldammers last van verkeer. Er is veel sluipverkeer en ook het zware verkeer voor de bevoorrading geeft overlast in de smalle straten. Er is een werkgroep Verkeer, waarin een 10-tal Dubbeldammers zitting hebben, die regelmatig overlegt met de gemeente om de situatie te verbeteren. Maar dat is een langdurig en hardnekkig proces, begreep ik van de bewoners die daarin zitten. Men zou graag een ontsluitingsweg hebben onder aan de Zuidendijk, vanaf de Provincialeweg richting A16.
De Monitor Leerbaarheid en Veiligheid 2009 werd gepresenteerd. Dubbeldam scoort over het algemeen iets hoger dan de andere wijken. Maar verkeersoverlast, verloedering en verminderde sociale samenhang zijn ook in Dubbeldam zaken die spelen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar