Posts

Posts uit mei, 2009 tonen

Oude tegels van Dordrecht

Afbeelding
Ik kwam bij het zoeken naar informatie op internet opeens deze link tegen, over oude gevelstenen in Dordrecht. Klik erop en u krijgt een aardig overzicht van de vele gevelstenen die Dordrecht rijk is. http://www.gevelstenen.net/kerninventarisatie/plaatsenNed/%25Dordrecht.htm

PvdA Europa campagne

Afbeelding
Zaterdag 25 mei 2009 waren we met de PvdA in de binnenstad i.v.m. de Europese verkiezingen. Het viel me op dat er nog veel mensen waren die zeiden te gaan stemmen. Ook een redelijk aantal mensen gaf aan op de Pvda te gaan stemmen. Er waren ook mensen die veel meer wilden weten over Europa, waar Europa nu mee bezig is. De PvdA wil ook in de Tweede Kamer meer aandacht besteden aan de onderwerpen die in Europa worden voorbereid. Bijv. 1 Europadag in de maand in de Tweede Kamer waarover wordt gedebatteerd over onderwerpen die Brussel aan het voorbereiden is. Hier ben ik helemaal voor. Ook werd door vele bezoekers onze Europa Quizz ingevuld. De winnaar is inmiddels bekend, een bewoner in Sterrenburg. Die krijgt de fraaie Europabeker. Ik ga graag op straat in gesprek met bewoners en bezoekers. De gesprekken hoeven niet lang te duren, maar ik voel me dan weer helemaal 'volksvertegenwoordiger'.

Bezoek aan Lijnbaangebied

Op donderdag 14 mei 2009 was ik met een aantal PvdA-leden op bezoek in de Lijnbaan. We waren daar om met bewoners korte gesprekjes te voeren over het wonen in de Lijnbaan. We belden bij de mensen thuis aan. Dit was voor het eerst voor mij dat ik dit deed. Ik was er nooit zo'n voorstander van om bij mensen thuis aan te bellen, maar tot mijn verrassing vond men het helemaal niet vervelend en kwam het toch tot goede gesprekken. Grote overlast is het parkeren. Het is in de Lijnbaan gratis parkeren, en veel mensen die niet in de Lijnbaan wonen parkeren er ook hun auto. Maar vele bewoners willen nog geen vergunning parkeren. Daar moet je voor betalen. Men wil liever eerst precies weten wat er met de renovatie gaat gebeuren. Ook wil men een kwalitatief betere speeltuin in groene tussengebied.

Spuiweg maakt zich zorgen

Deze dagen (7 en 8 mei 2009) heb ik kontakt gehad met omwonenden van de Spuiweg over de gang van zaken. Men maakt zich zorgen over het tempo van opknappen (waardoor verlies aan inkomsten voor de bedrijven), maar ook over de toestand van een aantal panden aan de Spuiweg. De eigenaar van deze panden laat de panden verloederen, en dat vindt men niet goed, zeker niet in een straat die aan het vernieuwen is. Ik ga onderzoeken wat hieraan te doen is en wat de afspraken zijn met de gemeente. In de raadscarrousel van dinsdag 19 mei 2009 heb ik vragen gesteld aan het college: of men op de hoogte is van de situatie op de Spuiweg en wat men eraan gaat doen. Wethouder Kamsteeg (van vergunningen) zei te gaan onderzoeken hoe de eigenaar van de panden kan worden aangepakt om de panden op te knappen en de vervuiling tegen te gaan.

'Calvijn en wij'

Afbeelding
Donderdagavond 7 mei 2009 was ik bij de opening van de tentoonstelling 'Calvijn en wij' in de Grote Kerk in aanwezigheid van de koningin. Het was druk bezocht, er waren diverse sprekers uit het hele land. De tentoonstelling heeft artikelen mogen lenen van het Calvijn Instituut in Genève. Calvijn wordt verbonden met strengheid, matigheid en hard werken. Vele van dergelijke instellingen zijn ook gewoon leefwijzen die verstandig en gezond zijn, zoals matigheid en hard werken. Na enkele toespraken werd de feitelijke opening verricht door de Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr met een gedicht over de zoektocht naar de God en de „Calvijn in mij”, dat hij speciaal voor deze gelegenheid schreef. Ondanks het drama op Koninginnedag liep de koningin gewoon tussen het publiek rond de tentoonstelling te bekijken.

Bezoek aan Creatieve Broedplaats in Wielwijk

Afbeelding
Donderdag 7 mei 2009 bezocht ik met een medewerker van Wijkbeheer Wielwijk de flat tegenover het Admiraalsplein. Deze flat wordt helemaal opgeknapt en geschikt gemaakt als Creatieve Broedplaats. Pas gestarte ondernemers kunnen hier hun intrek nemen en zich verder ontwikkelen tot een echte ondernemer. Er is ondersteuning. Ik sprak er met 2 onderneemsters: 1 had een naai-atelier en 1 maakte sieraden. Ze hadden inmiddels een redelijk aantal klanten, maar alletwee hadden ze zich als doel gesteld om zeer goed te worden in hun vak, aantrekkelijke producten te maken en hun bekendheid te vergroten. Het is goed dat er dit soort initiatieven zijn, waardoor kleine ondernemers het beste uit zichzelf kunnen halen en langzaam hun zaak kunnen opbouwen.

4 Mei 2009: Dodenherdenking

Afbeelding
Op 4 mei ben ik naar de Dodenherdenking geweest bij het Monument op het Sumatraplein "Voor hen die Vielen". Voor de PvdA ging ik er samen met Arie een krans leggen. Ieder jaar ga ik erheen en iedere keer vind ik het indrukwekkend. Naar mijn idee waren er dit jaar meer mensen aanwezig dan anders. De politie had alle toegangswegen afgezet met auto's. Dit n.a.v. het drama op Koninginnedag. We liepen rond kwart voor 8 achter Jubal naar het Monument. Er werd niet gesproken. Wel gezongen en er werden veel kransen en bloemen gelegd door gemeente, organisaties, particulieren, politieke partijen etc. De 2 minuten stilte beleven met al die mensen bij elkaar vind ik indrukwekkend en speciaal. Om al de gestorvenen tijdens de Tweede Wereldoorlog te herdenken. En ook om te denken aan de waarde van vrijheid en aan al diegenen die lijden onder oorlog en onderdrukking.

1 Mei 2009

De 1 Mei-viering is afgelast i.v.m. de dramatische gebeurtenis op Koninginnedag in Apeldoorn. Alle landelijke 1 Mei-vieringen zijn afgelast. Toch ben ik even naar het Sterrenwiel gegaan. Daar kwamen ook nog een aantal PvdA'ers die niet wisten dat het niet doorging. Bewoners van het Sterrenwiel vonden het jammer dat het niet doorging en hoopten dat we volgend jaar het alsnog daar vieren. In een veel kleiner gezelschap hebben we nog een tijdlang met elkaar zitten praten.

Cultureel Café in Merz

Vrijdag 1 mei 2009 was er het 2e Cultureel Café in Café Merz. Deze keer was er geen programma en waren er ook wat minder mensen dan de eerste keer. Maar we konden lekker op het terras zitten in de zon. Het is wel de bedoeling dat er de volgende keer weer een programma is.