Opening vernieuwd Museum 40-45



 Vrijdagmiddag 29 april 2022 is Museum 40-45 weer geopend. Het is inmiddels vernieuwd: collectie is goed in kaart gebracht en opnieuw tentoongesteld, en alles is gecatalogiseerd. Dat laatste is een heel werk voor alle vrijwilligers, en duurt nog enige tijd voordat het helemaal af is.

Voorzitter van het nieuwe bestuur - Ed Vermeulen - heette de aanwezigen van harte welkom in het vernieuwde Museum 40-45. Met oude, maar ook nieuwe vrijwilligers, heeft men er alles aan gedaan om het Museum aantrekkelijk en meer museaal te maken. Want het is belangrijk om deze droevige periode in de Dordtse geschiedenis te blijven herdenken. Inmiddels zijn ook ondernemers betrokken bij het Museum.

Ook wethouder Rik van der Linden zei dat we niet mogen vergeten, en dat de verhalen die ook via dit Museum worden verteld een blijvende herinnering zijn.

De oudste vrijwilliger knipte het lint door, waarna de bezoekers de collectie konden gaan bekijken. Veel materiaal is gedigitaliseerd, dat heel makkelijk opgezocht kan worden en zichtbaar is.

De bevrijding van Lenie Dicke uit het Huis van Bewaring is als een stripverhaal in beeld gebracht: Overval op Huis van Bewaring (zie hieronder).

Lees meer op Dordrecht.net


Bekijk ook het RTV filmpje

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"