Versneld sociale huurwoningen bouwen o.a. in Crabbehof Noord dankzij bijdrage van Provincie Zuid-Holland

 


Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht kunnen, dankzij een bijdrage van de provincie Zuid-Holland, versneld sociale huurwoningen bouwen. Met een injectie van zo’n twee miljoen euro kunnen deze gemeenten hiermee een flink aantal projecten voor het einde van 2023 in gang zetten.

Versneld bouwen
Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht ontvangen bijna twee miljoen euro. Doel is om een aantal projecten die nu nog alleen op papier bestaan te versnellen en een aantal projecten die al verder zijn daadwerkelijk voor het einde van 2023 uit te voeren.

Knelpuntenpot
Het bedrag is afkomstig van de ‘subsidieregeling knelpuntenpot sociale huur en middenhuur'. Deze regeling is sinds april 2021 open voor aanvragen. Het doel van deze subsidieregeling is het versnellen van woningbouwprojecten met sociale huur- en middenhuurwoningen die nog een financieel tekort hebben.

Aangewezen projecten
Dankzij de bijdrage is het mogelijk om versneld de honderd woningen in het plan Crabbehof Noord in Dordrecht en het project Kraaienhoek in Papendrecht te bouwen. Hendrik-Ido-Ambacht kan over twee jaar rekenen op de bouw van huurwoningen in de Oranjebuurt. In totaal zorgt dit voor meer dan 350 nieuwe woningen, verspreid over deze gemeenten. Daarnaast is er geld beschikbaar om onder meer de plannen rondom de Noordoevers in Zwijndrecht en enkele locaties in Papendrecht versneld naar de ‘volgende fase’ te helpen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar