Aan parkzijde Centraal Station Dordrecht komt een nieuwe stationsentree met een fietsenstalling van 2 verdiepingen, met plaats voor 2011 fietsen

Aan de parkzijde van station Dordrecht kan volgend jaar worden gestart met de bouw van een nieuwe stationsentree met een fietsenstalling van 2 verdiepingen. 

De nieuwe stationsentree biedt straks plaats aan 2.011 fietsen, verdeeld over 2 verdiepingen. Op de begane grond kunnen treinreizigers in, uit en overstappen. Ook komen hier fietskluizen en stallingsplaatsen voor brommers en bak- en kratfietsen. Op de tweede laag komt stallingsruimte voor ruim 1.700 fietsen. 

Uitnodigend en duurzaam ontwerp
De nieuwe stalling krijgt een open en uitnodigende uitstraling. Je hoeft niet lang te zoeken naar een plek voor je fiets. Een systeem zorgt ervoor dat je in één oogopslag de vrije plekken ziet. De nieuwe entree wordt gebouwd met circulaire materialen en er komen zonnecellen op het dak voor de energievoorziening. Een toekomstbestendige en duurzame oplossing.

Eerste stap in ontwikkeling Spoorzone
De nieuwe fietsenstalling is de eerste stap in de totale gebiedsontwikkeling die de gemeente Dordrecht voor de Spoorzone voor ogen heeft. Rik van der Linden: “Het is het startsein voor een complete facelift van dit gebied. We maken het Weizigtpark nog mooier. We verbeteren de wegen, fiets- en wandelpaden en zorgen zo voor een snelle en prettige verbinding van en naar het station, met straks studenten- en jongerenhuisvesting om de hoek. De nu nog rommelige achterkant maakt plaats voor een prachtige parkzijde van station Dordrecht."

Het streven is om in het derde kwartaal van 2022 te kunnen starten met de bouw.

Het project is een cofinanciering tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de gemeente Dordrecht, Drechtsteden en de provincie Zuid-Holland.

Foto: RTV Dordrecht

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar