Al jarenlang strijden bewoners tegen de opstellocatie van de Qbuzz treinen (eerste de Arrivatreinen) bij de Crayensteynstraat/Krommedijk. Deze treinen geven veel geluidsoverlast, met name in de nachtelijke uren.

Maar omdat gemeente bleef zeggen er weinig aan te kunnen doen, zijn bewoners ook naar de rechter gestapt, die hen gelijk gaf wat betreft het feit dat dit geen opstellocatie is, maar heeft het niet specifiek verboden. De gemeente ging strengere eisen stellen aan de vergunningen aan ProRail (want die vergunningen werden wel steeds afgegeven).

Ook de PVDA heeft de strijd van de bewoners altijd gesteund. Namens de PVDA heb ik diverse malen schriftelijke vragen gesteld aan college over deze kwestie. Onlangs nog hebben GroenLinks, PVDA en BVD n.a.v. het vonnis van de rechtbank opnieuw vragen hierover gesteld.

Uiteindelijk heeft al het verzet toch resultaat gehad. Wethouder Sleeking kondigde aan dat de opstellocatie wordt verplaatst naar Geldermalsen, per 22 december 2021. Daar ligt het in een industriegebied, zodat er geen overlast zal zijn voor omwonenden.

Lees ook artikel in AD/DE DORDTENAAR van 10 juli 2021


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"