Maandag 1 maart 2021 in de Bibliotheek AanZet en Kunstmin: First Time Voters Event voor jongeren van 18 t/m 21 jaar


Aan alle First Time Voters
Op het First Time Voters-event ga jij als kersverse stemmer in gesprek met jonge kandidaten van de grootste politieke partijen. En vraag je hen het hemd van het lijf. 

Een avond speciaal voor jongeren van 18 t/m 21 jaar die tijdens de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen op 15, 16 en 17 maart voor het eerst gaan stemmen. 

De belangrijkste landelijke thema's komen aan bod. Zo wordt het straks tijdens het stemmen nog makkelijker om te bepalen welk rondje jij uiteindelijk rood gaat kleuren op je stembiljet. Daarnaast komen er ook diverse Ridderkerkers voorbij die vertellen wat zij zouden doen als zij de baas van Nederland waren. Ook je mening geven? Chat mee via de livestream.

Wat gaan we doen op 1 maart?

Victory speeches
Tijdens deze avond presenteren een aantal jongeren hun victory speeches, een toespraak waarin ze hun idealen verkondigen aan de politieke partijen. Hun achterban kan vervolgens vertellen hoe er binnen hun partij wordt omgegaan met deze idealen.

Stellingen en brándende vragen
Wat leeft er in Ridderkerk en de regio? Waar wil de politiek zijn vingers (nog) niet aan branden? Wat mis je in de partijprogramma's? Onze First Time Voters gaan hierover in gesprek. En halen hopelijk geheime agenda's boven water...

Live stemmen
We gaan het stemrecht ook alvast even oefenen. Stem live mee (via de livestream-chat) op stellingen en kijk of jouw stemrecht impact heeft op het gesprek wat op dat moment gaande is.

Open podium
Tussen de stellingen door bieden we jonge talenten uit de regio een podium om hun talenten te showen. Muziek, dans, woordkunst, stand-up? Yes we can!

Ook iedereen die zichzelf geen First Time Voter meer mag noemen (vaders, moeders, opa's, oma's, leerkrachten, etc.) is van harte welkom om aan te haken via de YouTube-livestream en mee te chatten.

Jon­ge­ren­spreek­uur
Heb jij vragen over hoe je moet stemmen, weet je niet waarop je moet stemmen of kun je andere hulp gebruiken? Op donderdag 25 februari van 14:00 tot 16:00 uur organiseert de bibliotheek, in samenwerking met het Jongerenwerk van Facet Ridderkerk een spreekuur. Hier kun je terecht voor de antwoorden op al jouw brandende vragen!

Illustratie van website Bibliotheek AanZet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar