Proef draaien met de PlukTuin Dochters van Dordrecht op de Essenhof




De kunstenaars Geerten Ten Bosch en Marleen Oud hebben als kado voor de Dochters van Dordrecht een PlukTuin ofwel PlukHof ontworpen, met bloemen vernoemd naar Dochters. De Essenhof vond dit zo'n aardig idee, dat zij een flink stuk grond ter beschikking stelde voor deze PlukHof. Bloemen zijn vernoemd naar Dochters van Dordrecht. Op het Festival Dochters van Dordrecht hebben de aanwezige Dochters een fraaie pot met een bloem/plant met hun naam gekregen.

In deze PlukHof zijn al bloemen tot bloei gekomen vernoemd naar Dochters, gemixed met wilde bloemen en bloemen die insecten aantrekken. Het is een ecologische tuin.

Zondagmiddag 30 augustus 2020 was er op de Essenhof een eerste kennismaking met deze PlukHof. Vrouwen Kunnen Alles - Esther, Joke N., Kitty en Jacqueline - waren gekomen. Ook andere belangstellenden kwamen langs. Het was proefdraaien voor een kleine groep. Ook i.v.m. corona was er verder geen ruchtbaarheid aan gegeven.

De PlukHof is al aardig tot ontwikkeling gebracht. Maar het is nog lang niet af. Er komt ook een terras met zitjes om even tot rust te komen.. Er liggen kleine kronkelige paadjes tussen de bloemvelden, gemaakt van grafstenen die Marleen en Geerten in kleine stukken hebben gehakt.

Op de foto v.l.n.r.: Marleen, Jacqueline, Esther, Kitty, Joke, Marleen en Geerten. Met ieder een bosje Dochters van Dordrecht.

Op ruime afstand van elkaar (coronaproof).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar