Bij herdenking Gebroeders De Witt ook aandacht voor de vrouw van Cornelis: Maria van Berckel: een sterke vrouw naar wie geluisterd werd


Donderdagavond 20 augustus 2020 was er de herdenking van de Gebroeders Johan en Cornelis de Witt op de Visbrug. In verband met corona, werden er alleen bloemen voor het standbeeld gelegd en waren er verder geen toespraken.

Bij de herdenking van Gebroeders de Witt - op deze zeer warme zomeravond - bij standbeeld op de Visbrug heeft een delegatie van Vrouwen Kunnen Alles (Kitty Krüger, Esther de Beun, Joke Edenburg en Jacqueline van den Bergh) bloemen neergelegd voor de vrouw van Cornelis de Witt, Maria van Berckel. Zij heeft ook een bloem gekregen van de kunstenaars: een citroengele cosmea. Omdat die bloem niet direct voorhanden was, heeft Kitty een bos hele mooie gele bloemen neergelegd bij het standbeeld. Met een duidelijke brief erbij over Maria. Maria van een krachtige vrouw. Zij verving regelmatig haar echtgenoot bij officiële taken als hij op reis was.

Over Maria van Berckel kun je meer lezen op Dochters van Dordrecht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar