Tientallen Stageplaatsen aangeboden op Online Stagemarkt

De opleidingen van de Dordrecht Academy gaan volgend jaar van start (2021). Toch wordt er al in september 2020 gestart met stageopdrachten. Naar aanleiding van de vraag vanuit het bedrijfsleven en studenten werd hiervoor een online stagemarkt georganiseerd. De Economic Development Board hielp met organiseren. Bedrijven reageerden enthousiast. Lisa Weggemans, campus recruiter bij Damen Shipyards: ‘De online stagemarkt gaf ons de kans om op een leuke en laagdrempelige manier potentiële stagiaires te ontmoeten.' In september komt er een vervolg.

De stagemarkt ontstond door de vraag vanuit het bedrijfsleven. 'We merkten dat bedrijven in de Drechtsteden in toenemende mate bij ons aangaven behoefte te hebben aan stagiaires. Terwijl we ook zagen dat studenten vaak vanwege alle onzekerheid op dit moment geen stageplaats konden vinden', licht Erwin van Braam, directeur van PHOD, toe. 'En dat is juist een van de missies van Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden: het tot stand brengen van wisselwerking tussen studenten en bedrijven. Toen zijn we gaan kijken wat in deze tijd wél mogelijk is. Ook als dat voor iedereen iets heel nieuws is. Een online stagemarkt was de oplossing. '

Door de sterke interactie met bedrijven hielp de Economic Development Board met organiseren. Na afloop reageerden de bedrijven enthousiast. Lisa Weggemans, campus recruiter bij Damen Shipyards: ‘De online stagemarkt gaf ons de kans om op een leuke en laagdrempelige manier potentiële stagiaires te ontmoeten. Normaal gesproken vinden we veel stagiaires op stagemarkten en nu gaat de zoektocht natuurlijk digitaal. Dit is een mooie tussenweg!’ In september 2020 krijgt de stagemarkt een vervolg.

Het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden is een samenwerkingsverband van Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, Christelijke Hogeschool Ede, Avans Hogeschool en het Da Vinci college. Naast volle inzet op de wisselwerking tussen studenten en bedrijven, wordt er door Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en de Christelijke Hogeschool Ede daarnaast hard gewerkt aan een gezamenlijk aanbod van tweejarige hbo-opleidingen onder de vlag van Dordrecht Academy. Naar verwachting starten deze opleidingen na de zomer van 2021.

(Tekst uit Nieuwsbrief Deal Drecht Cities van 17 juni 2020 en illustratie van website Dordrecht Academy)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar