Subsidie voor verbeteren winkel- en centrumgebieden in Zuid-Holland

Van ondernemersvereniging tot haalbaarheidsonderzoek
Gemeenten, winkeliers- en ondernemersverenigingen en stichtingen kunnen vanaf nu Planvormingssubsidie aanvragen voor activiteiten die zijn gericht op het op langere termijn verhogen en verbeteren van de onderlinge samenwerking van ondernemers en winkeliers, vooronderzoek voor het oprichten van een Bedrijven Investeringszone, haalbaarheidsonderzoek om tot compactere winkelgebieden te komen en verspreid aanbod (op termijn) te saneren of het laten opstellen van een sterkte-zwakte analyse. Er is maximaal €500.000 beschikbaar, waarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Voor winkeliers, ondernemers en gemeenten die samen hun winkel- en centrumgebied willen verbeteren stelt de provincie een planvormingssubsidie van €500.000 beschikbaar. De provincie wil op deze wijze helpen om winkel- en centrumgebieden te versterken, compacter te maken en bijvoorbeeld leegstand tegen te gaan.

De regeling planvormingssubsidie voor verbeteren winkel- en centrumgebieden in Zuid-Holland staat open van 1 april 2020 tot en met 31 december 2020 voor de winkel- en centrumgebieden die in het provinciaal detailhandelsbeleid zijn benoemd als ‘te optimaliseren centrum’ en ‘overig centra’. Dit zijn middelgrote en over het algemeen kleinere winkel- en centrumgebieden waarvan een deel de afgelopen jaren al onder druk staat en waar kansen voor verbetering zijn. De winkel- en centrumgebieden waaraan subsidie wordt verstrekt dienen een minimale omvang van 5 winkels te hebben.

Steunmaatregelen COVID-19
Deze subsidieregeling behoort tot het reguliere pakket initiatieven voor een sterker economisch klimaat in de provincie op de lange termijn. De provincie Zuid-Holland werkt, aanvullend op wat gemeenten en het Rijk doen, aan maatregelen ter bestrijding van de Corona-crisis.

(Nieuwsbrief Provincie Zuid-Holland, 8 april 2020)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"