Provincie Zuid-Holland probeert zoveel mogelijk de woningbouw op gang te houden door versneld vergunningen af te geven en opleggen van leges uit te stellen

De provincie Zuid-Holland werkt er hard aan het leed door de coronacrisis voor iedereen zoveel mogelijk te verzachten. Gedeputeerde Staten bieden de uitgestoken hand ook aan andere overheden, blijkt uit de jongste brief van hen aan Provinciale Staten.

Vooral kleine ondernemers zijn de dupe van de coronacrisis. Gedeputeerde Staten willen ambassadeurs inzetten om nieuwe samenwerkingen te organiseren tussen ondernemers. Bestaande samenwerkingen krijgen steun. Daarnaast wordt gewerkt aan een kennisnetwerk van gemeenten en MKB’ers om ondernemers te helpen bij digitalisering. Hoe dat in de praktijk eruit komt te zien wordt door alle partijen snel verder uitgewerkt.

Gedeputeerde Staten proberen zoveel mogelijk de woningbouw op gang te houden en de ontwikkeling van gebieden. Als het mogelijk is worden versneld vergunningen afgegeven en er is extra inzet van de Vliegende Brigade. Dat is een team van ingehuurde experts dat maatwerk kan  bieden bij woningbouw en de ontwikkeling van een gebied.

Het opleggen van leges door de provincie wordt voorlopig uitgesteld. Leges zijn vergoedingen voor het werk dat de provincie uitvoert. Vervoersbedrijven bij wie het aantal betalende reizigers door de crisis fors is teruggelopen kunnen rekenen op financiële steun.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"