Studio De Witt: Kim Putters: "Democratie heeft kritische media nodig' - Windmolen op Krabbegors jaagt ondernemers de boom in

Zaterdag 26 mei 2018 was het weer volle bak bij Studio De Witt, het live actualiteitenprogramma van RTV Dordrecht, o.l.v. Ben Corino.

Kim Putters was de hoofdgast. Kim is directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), en is geboren in Hardinxveld-Giessendam. Hij komt dus echt uit de Drechtsteden. Hij noemde zich absoluut niet bijzonder op school, maar was wel een harde werker. Later kreeg hij de liefde voor de studie te pakken. Hij heeft onder meer Bestuurskunde gestudeerd bij de Erasmus Universiteit.

Vele onderwerpen passeerden de revue in het gesprek met Kim. Belangrijk vindt Kim dat de democratie gevoed wordt door de mensen in het land, in de steden. Het SCP publiceert regelmatig over de staat van het land wat betreft diverse onderwerpen. Bestuurders vergeten weleens dat het mensen zijn over wie men regeert.
Een kritische pers is dan ook noodzakelijk die de bestuurders controleert en volgt, zeker ook op lokaal niveau.

Daarna volgde een interview met Wim Van Pelt die alle schilderijen heeft aangekocht van kunstschilder Arie Wolst. Hij wil ze nu verkopen, of een soort museum ervoor gaat inrichten.

Ger van Dongen sprak namens de organisatie over de bekende Rommeldam, markt bij De Rank in Dubbeldam, zaterdag 2 juni a.s.

Politieke partijen waren aanwezig om te sparren over de windmolen op de Krabbegors. Het Havenbedrijf Rotterdam en ondernemers aldaar zijn hierover zeer kritisch. Sommige bedrijven zeggen zelfs ons eiland te gaan verlaten als die molen er komt. Is dat echt gemeend of is dat grootspraak? Want veel bedrijven en ook het Havenbedrijf in Rotterdam investeren in duurzaamheid.
PvdA, VVD, GroenLinks en CDA waren in ieder geval van mening dat de Structuurvisie Wind van 2016 (waarin de Krabbegors duidelijk als locatie voor windmolens staat genoemd) serieus genomen moet worden. Daar waren toen geen protesten tegen.

Tot slot was Kees Klok de dichter van de week, met een mooi gedicht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Mooie en zonnige Voedselfietstocht om kennis te maken met 'Voedsel van ons Eiland'