De molens in Zuid-Holland staan er goed bij

Het culturele erfgoed waar de molens onderdeel van zijn is een belangrijk onderwerp voor de provincie Zuid-Holland. Zuid-Holland heeft 244 molens en is daarmee de provincie met de meeste molens. De onderhoudstoestand en de staat van de molens in Zuid-Holland wordt goed genoemd. Dit komt onder andere door de inzet van provinciale middelen, naast de rijksmiddelen.

De overheid is niet als eerste en enige aan zet. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het molenveld, waterschappen, overheden en andere partners. De provincie wil vanuit haar ambities meewerken aan de goede ideeën die zij krijgt aangereikt en het molenveld daarbij ondersteunen. Met elkaar de schouders eronder is het motto voor de komende periode.
 
Voor 2016 is door de provincie extra financiering gereserveerd voor het molenonderhoud en molenbiotopen. Eén van de aanbevelingen was om het onderwerp molenbiotoop grotere bekendheid te geven. Het is een belangrijk instrument om ervoor te zorgen dat molens kunnen blijven draaien en hun functie kunnen behouden. Een molenbiotoop zorgt er voor dat een molen kan draaien waarmee de kosten voor onderhoud omlaag gaan. 
 
Financiering voor onderhoud en activiteiten is belangrijk maar zonder de inzet van vrijwilligers gebeurt er niets.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar