De juiste woning op de juiste plaats

Was een van de opmerkingen bij de Regionale Woonvisies vanuit de Provincie op de Provinciale Raadsledenmiddag in het Provinciehuis in Den Haag, woensdagmiddag 3 september 2014. Met ook een redelijk aantal raadsleden uit Dordrecht en de Drechtsteden was ik daar.

De Commissaris der Koning heette alle raadsleden van harte welkom en vertelde dat dit de eerste keer was dat de Provincie Zuid-Holland dit evenement organiseert. Twee bestuurslagen bij elkaar: gemeente en provincie. Ook bestaat het provinciaal bestuur 200 jaar. En dat is een mooi moment om daar aandacht aan te besteden in het kader van 200 Koninkrijk.

Daarna benadrukte Ronald Plasterk (minister van Binnenlandse Zaken) het belang van integriteit. Zelf is hij raadslid in Leiden geweest. Vooral de combinatie bestuurder en volksvertegenwoordiger zijn vindt hij juist zo bijzonder.

Tijdens de diverse Pitches werd door de Provincie heel kort verteld over (in mijn geval) Verbonden Partijen, Financieel Toezicht en Regionale Woonvisies.
De Provincie bouwt zelf niet, maar ziet erop toe dat de woningbouwprogramma's in steden en regio's op elkaar worden afgestemd door middel van deze Regionale Woonvisies. "De juiste woning op de juiste plaats" is het devies.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"