Dalmeijerplein wordt het nieuwe centrum van Sterrenburg en maak een mooi looppad

Vertelde Jorge Heijne bij de feestelijke opening van het Sterrenwiel, woensdagmiddag 2 juli 2014 in het restaurant van het Sterrenwiel. Sterrenwiel is onderdeel van Stichting De Wielborgh, en kent al langere tijd de scheiding tussen wonen en zorg. De Wielborgh zit in allerlei samenwerkingsverbanden om zorg en activiteiten voor bewoners en de buurt mogelijk en aantrekkelijk te maken en te houden.

De samenwerking is met onder meer: Vitali Fysiotherapie, Syndion, Internos Werkbedrijf, MEE en Trivire.

Samen met het Cultureel Centrum aan het Dalmeijerplein worden cursussen en activiteiten georganiseerd voor bewoners in heel Sterrenburg. Vandaar de kreet van Jorge dat het Dalmeijerplein het nieuwe centrum wordt van Sterrenburg.

Jorge zou graag een mooi en aantrekkelijk pad willen tussen het Sterrenwiel en het Cultureel Centrum, zodat het voor buitenstaanders duidelijk is dat er een verbinding is.

Directeur Christien Baas was ook aanwezig (na ziekte) en vertelde dat de Wielborgh uitblinkt in kwaliteit. Talloze keurmerken heeft men al ontvangen (voor goede zorg en voor goed personeelsbeleid) voor alle locaties. "Kwaliteit staat bij ons voorop", aldus Christien.

Voorzitter van de Clientenraad De Wielborgh - Sytse Wiertsema - vertelde dat de echt kwetsbare groep de 80 plussers zijn. Die hebben nauwelijks sociale netwerken waar men op terug kan vallen.

Wethouder Karin Lambrechts opende met een symbolische sleutel het nieuwe Sterrenwiel.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"