Ter inzage: veiligheidscontour Zeehavens Dordrecht

Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht hebben de Veiligheidscontour Zeehavens Dordrecht vastgesteld.

Ter inzagelegging
Het besluit ligt vanaf donderdag 24 april tot en met woensdag 5 juni 2014, ter inzage op:

    het Provinciehuis Zuid-Holland, Het Loket, Zuid-Hollandplein 1, Den Haag
    het Stadskantoor, Spuiboulevard 300, Dordrecht

Toelichting
Provincie Zuid-Holland en gemeente Dordrecht hebben een veiligheidscontour vastgesteld voor de kern van het zeehavengebied Dordrecht. Een veiligheidscontour biedt een vastgestelde ruimte voor risicorelevante activiteiten in het zeehavengebied en biedt een vastgesteld beschermingsniveau voor de meer kwetsbare omgeving. De veiligheidscontour is als 'veiligheidszone-bevi' reeds opgenomen in het bestemmingsplan Zeehavens, vastgesteld door de gemeenteraad op 25 juni 2013.

Beroep
Belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend kunnen tegen het ontwerpbesluit binnen 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding besluit
Het besluit tot vaststelling van de veiligheidscontour Zeehavens treedt in werking met ingang van de dag waarop de termijn voor het indienen van een beroepschrift afloopt. Indien gedurende die termijn bij de bevoegde rechter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"