Kansenkaart Patersweg: Bewoners actief voor de "4 Patertjes" - leerlingen maken banken en pick-nick tafels

Stadslandbouw, Planten/Bloemen/Kruiden tuin, Theehuis/Ontmoetingsplaats/ Sportveld/Sportschool/Tribunes zijn de plannen voor de 4 delen van het nu nog braakliggende terrein aan de Patersweg. Dit alles verbonden door een wandelpad.
Zo wil men ook een kinderspeelplaatsje, een pad voor rollerskaters, beelden, bomen, klein zwembadje, barbecueplaats, jeu de boules baan, pick-nick tafels, banken verspreid over het hele terrein, etc.

Ook schapen op het terrein is een mogelijkheid, met bijv. een heuse schaapsherder die af en toe langskomt.

Veel bewoners waren gekomen naar de informatiebijeenkomst om hierover te praten. Er was eerst een presentatie, waarin de reeds verzamelde ideeen aan bod kwamen. Bewoners konden aangeven waaraan zij wilden deelnemen, en wat zij wilden gaan organiseren.
Dat gebeurde ook.

Het is de bedoeling dat de bewoners het zelf gaan ondernemen en organiseren. Zij kunnen daarbij altijd een beroep doen op ambtenaren op het stadskantoor, en andere partners die nodig zijn. Zo zullen leerlingen van de DaVinci school - die vlak naast het terrein staat - banken en pick-nick tafels gaan maken, samen met bewoners. Daarnaast zullen de leerlingen zorg gaan dragen voor het onderhoud.

Deze avond kon er tot slot gekozen worden voor een naam voor het terrein. Met een nipte meerderheid werd er gekozen voor de naam de 4 Patertjes.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"