"Wanneer koopt u een nieuwe auto?" vroeg een ondernemer aan minister Opstelten

"Ik heb al een auto, ik rij Volvo", antwoordde de minister woensdagmiddag 10 juli 2013 op de bijeenkomst in Drechtwerk, waar hij het Keurmerk Veilig Ondernemen uitreikte. De Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordrecht (SBBD) beveiligt de bedrijventerreinen Dordtse Kil 1 en 2, en Amstelwijck-West al enige jaren. Er is een uitbreiding naar 7 bedrijventerreinen, waaronder de Zeehaven. Dit jaar behaalde men wederom het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Korte toespraken werden gehouden door burgemeester Brok, wethouder Reynvaan, dhr. Brandenburg (voorzitter SBBD), dhr. Biesheuvel (voorzitter MKB Nederland) en minister Opstelten.
Het certificaat/convenant werd ook ondertekend door Havenbedrijf Rotterdam, waar de Zeehaven onder valt.

De bedrijventerreinen houden regelmatig schouwen. Men wil de terreinen zo aantrekkelijk mogelijk maken: beveiliging tegen criminaliteit, en schoon en groen houden. Om te voorkomen dat bedrijven weer snel vertrekken en om nieuwe bedrijven aan te trekken.

De heer Biesheuvel van MKB Nederland zei dat zonder ondernemers de economie niets voorstelt. Hij vertelde de aanwezige ondernemers niet te gaan zitten wachten op de overheid. Lastenverzwaring noemde hij uit den boze. "Er gaan momenteel 40 bedrijven per dag failliet. Dan moet je bedrijven niet lastig vallen met lastenverhoging..."

Ondernemers konden ook vragen stellen aan minister Opstelten. Iemand vroeg wanneer hij een nieuwe auto gaat kopen. "Ik heb al een auto, ik rij Volvo..."

Volgens de minister komt de economie weer op gang. "U neemt uw verantwoordelijkheid wat de veiligheid betreft, begin bij jezelf. Gezamenlijk ook de onveiligheid meer signaleren. De burgemeester en de politie zijn de baas op straat. De Boa's staan onder regie van de 3-hoek." Hierna overhandigde hij het Convenant aan de politie, brandweer, MKB, wethouder Reynvaan en de heer Brandenburg.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"