Provincie Zuid-Holland werkt aan een zorgvuldige overdracht Jeugdzorg, kiest voor een actieve rol en stelt middelen beschikbaar

In 2014 zetten Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland in op een zorgvuldige overdracht van de jeugdzorg naar gemeenten. Het ontwerp Uitvoeringsprogramma Jeugzorg 2014 markeert de overgang naar de situatie waarbij gemeenten volledig verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg. De provincie kiest voor een actieve rol bij de voorbereiding op de overdracht.
Het Rijk wil de jeugdzorg vanaf 2015 onderbrengen bij gemeenten. Om dit mogelijk te maken is de Jeugdwet naar de Tweede Kamer gestuurd. Met het oog op de overheveling van provinciale jeugdzorgtaken en bestuurlijke verantwoordelijkheden naar gemeenten, kiezen GS vanuit het belang van kinderen en gezinnen voor een zorgvuldige overdracht in overleg met instellingen en gemeenten. Kennis, beleidsinformatie en expertise worden, via onder andere pilots, overgedragen. Om gemeenten te ondersteunen worden naast financiële investering in pilotprojeten, ook in 2014 middelen beschikbaar gesteld om de overgang te faciliteren.

Tot het moment dat gemeenten de jeugdzorg overnemen, blijft de provincie gericht op kwalitatief goede en tijdig geboden zorg. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan kwetsbare jongeren.

Meer informatie

Het ontwerp Uitvoeringsprogramma Jeugzorg 2014 ligt tot 21 augustus 2013 ter inzage. Eind 2013 wordt het Uitvoeringsprogramma Jeugdzorg 2014 definitief door GS vastgesteld.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"