Wat gebeurt er met je huis bij wateroverlast: staat het onder water, alleen de onderkant of helemaal niet? Burgers weten dat vaak niet.

Op de bijeenkomst van het PvdA Gewest in Engels (Rotterdam) op 22 juni 2013 vroeg Ron Hillebrand - fractievoorzitter PvdA Statenfractie - om input bij de behandeling van de Kadernota in de Provinciale Staten in juli. De Kadernota 2014 is boekhoudkundig op orde, maar de PvdA mist de rol die de Provincie juist nu kan hebben voor het stimuleren van werkgelegenheid, stageplaatsen, woningbouw, natuur en economie. De PvdA wil daar de discussie over starten.

Ron vroeg dan ook aan de aanwezigen om vanuit de gemeenten met voorbeelden te komen waarbij de Provincie kan ondersteunen. Bijv. bij het soepeler verstrekken van vergunningen bij particuliere woningverbetering. Dat schijnt nogal eens een gedoe te zijn. Daarnaast wil hij met woningcorporaties afspraken maken om kleinschalige woningbouw van de grond te krijgen.

Eveneens is algehele veiligheid - zeker in de Drechtsteden - een heel belangrijk aandachtspunt. Weten burgers wat de vluchtroutes zijn? Zijn er genoeg vluchtroutes? Wat gebeurt er met je huis bij wateroverlast: staat het onder water, helemaal niet of alleen de onderkant? Burgers weten dat vaak niet. Men is niet op de hoogte van de overloopgebieden, en wat voor effect dat heeft op jouw huis. Daar kan de Provincie behulpzaam bij zijn om die informatie te geven.

Concrete voorbeelden waar de Provincie bij kan helpen, kun je doorgeven aan Ron Hillebrand, fractievoorzitter PvdA-Statenfractie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"