PRESENTATIE 'BUITENDIJKSE WATERVEILIGHEID' IN DORDRECHT

Steeds meer gemeenten in Zuid-Holland kijken voor de bouw van nieuwe woningen en werklocaties naar buitendijks gebied. De provincie heeft hiervoor het beleidskader 'Buitendijkse waterveiligheid' ontwikkeld. Dit kader is maandagmiddag 4 maart 2013 tijdens een conferentie voor gemeenten in Dordrecht gepresenteerd.

Klimaatverandering kan leiden tot hogere waterstanden. Bij buitendijks bouwen moet daarom rekening worden gehouden met waterveiligheidsrisico's. Het provinciaal beleidskader verplicht gemeenten om bij buitendijkse ontwikkelingen de slachtofferrisico’s in beeld te brengen. Gemeenten moeten motiveren hoe zij daarmee omgaan in het bestemmingsplan.

"Omdat wettelijke veiligheidsnormen ontbreken, is een instrument nodig om risico's in beeld te brengen. De provincie Zuid-Holland heeft daarom het initiatief genomen om een dergelijk instrument te ontwikkelen", aldus gedeputeerde Han Weber bij de opening van de conferentie. "Het is nu tijd voor implementatie en daarbij ligt de bal vooral bij gemeenten."


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"