Subsidie bedrijventerreinen voor Herstructurering en/of Kwaliteitsverbetering

T/m 28 februari 2013 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor 'planvorming bedrijventerreinen'. Deze subsidie is bedoeld om gemeenten en ondernemersverenigingen op bedrijventerreinen te ondersteunen bij het voorbereiden van plannen voor herstructurering en/of kwaliteitsverbetering van bedrijventerreinen.

Met de subsidie kan voorbereidend onderzoek worden gedaan, zoals het opstellen van een herstructureringsplan, haalbaarheidsonderzoek, een Economische Effectrapportage, onderzoek naar het invoeren van gezamenlijke kwaliteits- en duurzaamheidsmaatregelen, technisch onderzoek. De subsidie is niet bedoeld voor procesmanagement of voor structurele activiteiten van een organisatie.

Uitvoering project

De aanvrager mag het project niet zelf uitvoeren: alleen de kosten voor de inhuur van externe expertise komen in aanmerking voor subsidie. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten met een maximum van € 50.000.-. Voor planvorming bedrijventerreinen is voor deze tranche in totaal € 500.000,- beschikbaar.

Om in aanmerking te kunnen komen voor subsidie moet het project in ieder geval betrekking hebben op een bedrijventerrein van minimaal 5 hectare netto en voldoende punten scoren. Bij de beoordeling van het project worden punten aan diverse kwaliteitsaspecten toegekend. Projecten op grotere bedrijventerreinen en op terreinen met een specifieke functie krijgen meer punten. Projecten die minder dan 20 punten scoren worden afgewezen.

Meer informatie

De subsidieregeling 'herstructurering, ontwikkeling en planvorming bedrijventerreinen' met alle voorwaarden is te vinden op www.zuid-holland.nl (via 'loket'). Daar staat een link naar het meest recente aanvraagformulier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar