Vrijdag 4 januari 2013 discussie over Detailhandel in Zuid-Holland in Provinciehuis

PvdA Statenfractie Zuid-Holland organiseert een bijeenkomst over de Detailhandel in Zuid-Holland. Dit n.a.v. de steeds terugkerende discussie over meer detailhandelcentra buiten de binnensteden bij knooppunten. Nu speelt bijv. die discussie over een Factory Outlet buiten Zoetermeer. De PvdA was altijd tegen, omdat de binnensteden met hun detailhandel beschermd moeten worden. Maar steeds meer PvdA leden vinden dat ouderwets: de tijden veranderen en je moet ook kijken naar de werkgelegenheid. Is dat terecht?

Vrijdagmiddag 4 januari 2013 vanaf 15.30 uur wil de PvdA Statenfractie dan ook in gesprek gaan hierover met de leden, met ondernemers en detailhandel. Binnenkort komt er een herziening van de Provinciale Structuurvisie, met ook het onderdeel Detailhandel erin.

In Dordrecht is er ook regelmatig discussie over detailhandel buiten het centrum, zoals op het Leerpark, Gezondheidspark, Stadswerven en bij een nieuw FC Dordrecht Stadion. College zegt dat de Provincie dat niet wil. Dat blijkt in de praktijk niet altijd zo te zijn. Gedeputeerde Staten is genuanceerder hierover.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar