18 miljoen euro voor ontwikkeling haventerreinen in Drechtsteden en in Rotterdamn

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland stellen 18 miljoen euro beschikbaar voor de projecten Port Valley Stadshavens in Rotterdam en het Maritiem Servicecluster Drechtsteden in Sliedrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De subsidie is mogelijk gemaakt met zogeheten FES-gelden van het Rijk en co-financiering van de provincie en gemeenten.

Er is een projectsubsidie van € 8.432.000 voor het project Maritiem Servicecluster Drechtsteden toegekend, waarbij de provincie € 2.500.000 voor haar rekening neemt. Het gaat om de haventerreinen het Plaatje in Sliedrecht en Grotenoord in Hendrik-Ido-Ambacht. Het zijn locaties waar onderhoud en reparatie voor de binnenvaart op een innovatieve manier worden samengebracht, passend in het geheel van de maritieme industrie waarin de Drechtsteden zo sterk zijn. Naast de provincie leveren de gemeenten Sliedrecht en Hendrik-Ido-Ambacht een bijdrage van € 3.000.000 en de regio Drechtsteden € 400.000.


Het project Port Valley ontvangt € 10.400.000 subsidie.

De projecten zijn tot stand gekomen in overleg met betrokken gemeenten, regio's en het Rijk. De projecten passen binnen het provinciaal beleid voor herstructurering/ontwikkeling van bedrijventerreinen. De projecten passen goed bij de ambitie vanuit de economische beleidsvisie 2012-2015 om het Havenindustrieel Complex in Zuid-Holland te versterken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar