Veel aan de gang in Nieuw Krispijn

Donderdagavond 13 januari 2011 was ik bij het wijkbeheeroverleg Nieuw Krispijn in de Hans Petrischool. Bewoners en organisaties bespreken met elkaar de ontwikkelingen in hun wijk. Er is een nieuwe opbouwwerker aangesteld, er is een leefbaarheidsconsulent bij woningcorporatie Trivire, de eerste paal voor Prinsemarij en voor Nassau aan de Singel is in december geslagen . Wijkcentrum DucDalf krijgt nieuwe mobiele keuken voor "Warm aanbevolen" en voor kookcursussen, de fontein in de Nassauvijver komt er (wens van bewoners), en ook veel Taizé bezoekers logeerden in Nieuw Krispijn.
Netwerk – nu HVC – gaf een presentatie. Er komen nieuwe grijze ophaalwagens. Het kwaliteitsniveau is altijd B, d.w.z. dat licht zwerfvuil op de straten te zien is. Er komt een nieuw Afval Breng Station aan de Staart, dat veel klantvriendelijker is. Het brengen van afval voor particulieren blijft gratis.
De nieuwe opknap/bouwprojecten zijn: Paulusplein, Thureborg, terrein oude Politiebureau, Weizigtschool, Nassau aan de Singel, Essenhof, Sport Ringers gaat naar Zeehavenlaan (nieuwbouw) en op deze plaats komen parkeerplaatsen voor Essenhof. De Nassauweg wordt aangepast, hier wordt de auto te gast. Laan der VN wordt iets verbreed, het groen minder breed, maar de bomen blijven staan. Op de hoek t.o. Vreedonk komen de nieuwe tennisvelden van DLTC. Al deze plannen zijn in 2015 klaar. Daarna wordt verder gegaan met de herstructurering.
Toezicht gaf presentatie: Toezicht houdt zich bezig met: zwerfvuil/grofvuil, hangjongeren, hondenpoep, hondenoverlast, alco's en narco's, fietsen op de stoep, fout parkeren. Er is vooral overlast van jongeren bij supermarkt Emte. Project Burgers aan Zet gaat door. Gaat nu vooral om overlast van hangjongeren. Ook met de Vadergroep worden kontakten gelegd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"