Mooie en zonnige Voedselfietstocht om kennis te maken met 'Voedsel van ons Eiland'


Zaterdag 22 juni 2024 gingen we met een grote groep van ca. 60 enthousiastelingen fietsen langs initiatieven en boeren die een kijkje in de keuken gaven bij 'Voedsel van Dichtbij'. Het idee is om kennis te maken van zoveel mogelijk productie van voedsel op ons eigen Eiland. 

De start was bij Stadslandbouwkas De Oude Beer aan de Rijksstraatweg. Daar was een rondleiding met soep na afloop. Hier is een stukje natuur maar dan binnen. Stadslandbouwkas ‘De Oude Beer’ is één van de pioniers in de shift naar regionale voedselvoorziening. In een kas aan de rand van Dordrecht verbouwen zij met een groep vrijwilligers groenten en kruiden in overeenstemming met de natuurlijke verhouding tussen omgeving en de organismen die erin leven.
Bezoekers kunnen bij hier zelf hun verse groenten en kruiden oogsten.

Hierna ging de fietstocht naar Vervelde Dubbeldam aan de Blindeweg, waar akkerbouwer Bastiaans ons vertelt over Nedertarwe. 

Daarna fietsten we naar de Griendheuvel. Chris en Gerdien Komejan hebben hier een paardenfokkerij, een theetuin met winkeltje met producten uit eigen tuin en een kaasmakerij (met melk van de paarden en van de koeien van de Els-hoeve). Hier was een thee/koffiepauze. Chris vertelde goede verhalen over zijn paarden. Je kon zelfs op een paard gaan zitten. 

Vervolgens bezochten we de Els-hoeve, melkveehouderij en boerderijwinkel van Harrie en Els van der Linden. 

Eindpunt was het Oogstpark aan de Oude Veerweg waar we enkele producten uit de polder en Dordtse wijn van de Smaak van de Bilderhof konde proeven.

Het was een leerzame en gezellige Voedselfietstocht...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"