Bijzondere 200ste stort vervuilde PFAS-grond bij Chemours




Zaterdag 3 februari 2024 waren zo'n 200 mensen naar het voorplein van Chemours op de Staart gekomen, om er voor de 200ste maal vervuilde #PFAS-grond te storten. Joop Keesmaat van Actiegroep Gezondheid Voor Alles heette iedereen van harte welkom op deze toch wel bijzondere dag. De Actiegroep ontvangt heel veel reacties en brieven op hun initiatief. Joop las een aantal brieven van bezorgde bewoners voor. Ook een brief van de gemeente Sliedrecht, die trots is op hen. Er is inmiddels toch wel het een en ander veranderd in het denken, vergunningen verstrekken en wetgeving wat betreft de aanpak van zeer zorgwekkende stoffen.

Diederik #Gommers, die bekend is geworden in de coronatijd, vertelde het mooi te vinden nu aanwezig te kunnen zijn. Het wordt hoog tijd om anders naar de chemische bedrijven te gaan kijken i.v.m. de impact op onze gezondheid. Steeds meer wordt bekend over die impact. Maar Diederik gaf wel aan dat het bijzonder lastig is om aan te tonen dat de uitstoot die vrijkomt bij het produceren van deze giftige stoffen ook 1 op 1 verantwoordelijk gesteld kan worden voor het ontstaan van ziektes, zoals diverse vormen van kanker, bij omwonenden. 

Bij Willy Sweers (bestuurslid PvdA Dordrecht) konden de belangstellenden spullen kopen (zoals buttons, sleutelhangers, posters, etc.). De opbrengst komt ten goede aan Gezondheid voor Alles, die daarmee haar activiteiten kan blijven voortzetten. 

Joop Keesmaat riep de aanwezigen op zoveel mogelijk te kopen en te blijven komen: "Want we gaan door..." Tot nul-uit-de-pijp.

Ook waren er gebakjes, met de tekst STOP PFAS STOP CHEMOURS.

Iedere zaterdag om 10.30 uur is er PFAS-grondstort op het plein bij CHEMOURS.

Kijk ook op www.stoppfas.nu

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"