"De bibliotheek is niet alleen een plek voor een lezende elite, maar is er voor iedereen..."



Vrijdagmiddag 15 september 2023 was de officiele start in de Stadsbibliotheek van het Discriminatie Spreekuur van RADAR. Een lang gekoesterde wens van de PVDA. Marije Schnabel heeft onlangs nog een PVDA motie ingediend voor een Meldpunt of Spreekuur. Marije was dan ook bij de opening, samen met mij. 

RADAR zei dat het doel is dat discriminatie stopt. Hij noemde ook nog even de motie van de PVDA. Discriminatie is overal. Vaak weet je niet of je in je recht staat. En dan is dit spreekuur - met ervaringsdeskundigen - een goede plek om naartoe te gaan met vragen en klachten. De bibliotheek is niet alleen een plek voor een lezende elite, maar is er voor iedereen. Er is een luisterend oor, wat kun je doen. Ook strafrechtelijk kan RADAR helpen.

Wethouder Chris van Benschop vertelde dat het haar pijn doet dat er ook binnen je eigen stad discriminatie is. Ze wilde weten wat de stand van zaken is en ging in gesprek met de stad. Het gaat om mee kunnen doen. Discriminatie komt overal voor blijkt wel. Men kon melden bij RADAR Rotterdam, maar dat doen weinig mensen. Zo'n 20 per jaar. Dat is veel te weinig in onze stad van 120.000 inwoners. Ook Chris herinnerde aan de PvdA motie, maar wilde eerst in gesprek met de stad. Nu is er dan dit fysieke punt in de Stadsbibliotheek.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"