Donald Pols gastspreker Dordtse Klimaattop zaterdagmiddag 8 oktober 2022: De Kracht van Lokale Acties

Donald Pols, directeur van Milieudefensie dat de Klimaatzaak won tegen Shell, is gastspreker op de 2de Dordtse Klimaattop op zaterdag 8 oktober 2022. Het gaat deze middag over nu en onze toekomst: wat is de stand van zaken, doen we genoeg, en vooral wat kunnen we zelf doen: de kracht van lokale acties.

Als directeur van Milieudefensie werkt Donald Pols aan klimaatrechtvaardigheid: het noodzakelijke ambitieuze klimaatbeleid slaagt alleen als het eerlijk en sociaal is. 

Cok Sas, oud-wethouder en voorzitter Platform Duurzaam Dordrecht, is de dagvoorzitter.

Ook licht wethouder Duurzaam Tanja de Jonge toe wat de stad van dit college en deze gemeenteraad mag verwachten op het gebied van duurzaamheid. Daarop reageren Willy Verbakel (Drechtse Energie), Jan Willemsens (landbouwer en voorzitter LTO Dordrecht, Voedsel Dichtbij), Jeroen Put (voorzitter Dordrechtse Ondernemers Vereniging, directeur Cirkellab) en Anneke van Veen (adviseur klimaatadaptatie, Stichting De Stad). En er ruimte voor vragen en discussie met de zaal. Verder presenteren enkele organisaties zich. En er is muziek van het Dordtse Babel.

De Klimaattop wordt dit keer georganiseerd door Platform Duurzaam Dordrecht en vindt van 14.00-17.00 uur plaats in de Biesboschhal aan de Maasstraat 11. De toegang is gratis. Inloop vanaf 13.30 uur. 

Aanmelden
Graag aanmelden via Jan Janssen, secretaris Platform Duurzaam Dordrecht j.t.m.janssen@gmail.com
ivm de catering. Zo voorkomen we voedselverspilling.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"