Petitie: Stop de bomenkap in Weizigtpark: Juist met hete zomers hebben we flinke bomen nodig






Zondagmiddag 17 juli 2022 waren we in het Weizigtpark, aan de achterkant van het Centraal Station. Er is een tegenbeweging op gang gekomen tegen de voorgenomen plannen voor het Weizigtpark. Dan gaat het met name om de kap van ca 123 bomen.

Aan de achterkant van het station komt een nieuwe grote fietsenstalling en een rond plein. De vele bomen die daar nu staan moeten hiervoor sneuvelen. Velen zouden oud en ziek zijn. Maar veel mensen vinden fietsenstalling en plein prima. Maar dat daarvoor niet zoveel bomen hoeven te sneuvelen. Er moet nog eens goed gekeken moet worden naar de kap van al die bomen.

Corine Bouma, Jan Janssen (redacteur De Stem van Krispijn) en Bomenridder uit Spijkenisse, twee Bomenridders uit Dordt, Leo Stolk van het huis aan huisblad Dordrecht Centraal, tevens raadslid voor de VSP, twee leden van de SP en twee leden van de PvdA (Leo Damen, commissielid en woordvoerder) en ik hebben een schouw door het park gedaan. De raads/commissieleden gaan actie ondernemen richting college om de plannen aan te passen. Juist nu met hete zomers zijn grote bomen juist nodig.

Volgens Leo Damen moet het anders. Er moet opnieuw naar de plannen worden gekeken. Niet de bomen zorgen voor onveiligheid. Beter snoeien van de struiken geeft veel meer zicht. 

De Dordtse Bomenridders hebben toegezegd een contra-expertise voor de te kappen bomen te laten doen.

Dinsdag 26 juli, 15.30 is er een toelichting door ambtenaren van de gemeente, in het park zelf. Nadere info volgt.

PETITIE
Buurtbewoners hebben een petitie gestart.
https://www.petitie24.nl/petitie/4453/stop-de-kap-van-123-bomen-in-het-weizigtpark-dordt

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"